Dünyaca ünlü gastronomi profesyonellerinin Türkiye’de buluştuğu 10. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 6-7 Kasım 2025 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Bu yıl etkinlik, dünya gastronomisinin önde gelen 20 ismini bir araya getirdi.
Öğrencilerimiz, bölüm öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Elif Cemre Özaydın öncülüğünde konferansa katılım sağladı. Konferansın bu yılki teması “Design” olarak belirlendi. Öğrenciler, inovatif yaklaşımlarıyla uluslararası gastronomi sahnesinde öne çıkan şeflerin tekniklerini yakından gözlemleme, şeflerin kendi restoranlarında seçtikleri ürünlerle gerçekleştirdikleri canlı workshopları ve tadım deneyimlerini izleme fırsatı buldular. Etkinlik, öğrencilerin dünya gastronomisi ile Türk mutfak kültürü arasında köprü kurmalarına ve sektörel vizyonlarını genişletmelerine imkan tanıdı.