Üniversitemizde her sene düzenlenerek geleneksel hale gelecek 'Önlük Giydirme Töreni" 'nin ilki gerçekleştirildi. UBF Dekanı
Prof. Dr. Kamil KAYA, UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Türkçe ve İngilizce Bölümleri ile GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm başkanları ve bölüm öğretim üyelerinin katıldığı törende İGÜ Genel Sekreteri ve Gastronomi Koordinatörü
Doç. Dr. Serdar ÇÖP açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında gastronomi bölümlerimizin her sene güçlenerek diğer üniversiteler arasında öne çıkması, İstanbul'daki lisansüstü eğitim seviyesinde Gastronomi doktora programına sahip tek üniversitenin İGÜ olması hususlarına değinen
Doç. Dr. Serdar ÇÖP, öğrencilere lisans hayatlarında başarılar diledi. Önlükler dağıtılmadan önce bölüm başkanları da öğrencilere kısa motivasyon konuşmaları yaparak öğrenim hayatlarında başarılar diledi. Önlüklerini teslim alan öğrenciler daha sonra GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Aslı ALBAYRAK öncülüğünde Aşçılık Andı'nı okudu. Törenin sonlarına doğru,
Öğr. Gör. Kemal Şahanlık ve bölüm öğrencileri tarafından derslerden kalan atık durumundaki gıdalar ile hazırlanan ikramlar, İGÜ öğrencilerinin yer aldığı müzik grubu konseri eşliğinde katılımcılara sunuldu.