Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce)








 “A new trend among plant-based food ingredients in food processing technology: Aquafaba” İsimli Makale Yayımlandı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi UBF Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu ve Arş. Gör. Gizem Hülağa Kaderoğlu’nun yazarları arasında yer aldığı “A new trend among plant-based food ingredients in food processing technology: Aquafaba” başlıklı derleme makalesi, Q1 kategorisindeki Critical Reviews in Food Science and Nutrition dergisinde yayımlandı.


Bu derleme çalışmasında, baklagillerin küresel ihtiyaçlar ve beslenme açısından önemi, baklagillerin protein içeriğinin elde edilme yöntemleri ve bu proteinlerin gıda işleme alanındaki fonksiyonel özellikleri gibi birçok önemli konu yer almaktadır..