Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, öğrencilere Türk ve Dünya mutfak kültürleri temelinde geniş bir bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır. Akredite olan bölümümüz, gıda hijyeni-güvenliği, güncel mutfak trendleri ve gastronomi felsefeleri gibi konuları sürdürülebilir teknoloji ve tekniklerle öğrencilere aktarmaktadır. Mezunlarımız, beş yıldızlı otel mutfakları, yiyecek-içecek işletmeleri, kruvaziyerler ve catering şirketlerinde şef, yönetici ve gastronomi uzmanı olarak çalışabilmektedir. Ayrıca gastronomi ile ilgili yazarlık ve akademik alanlarda kariyer yapabilmektedir. Gelecekte, bu bölümden mezun olanlar sektörde rekabet etmeyi ve dinamik kalmayı başaran lider şefler ve yöneticiler olarak gıda işletmelerinin yer aldığı alanlarda önemli roller üstleneceklerdir.
İGÜ Aday Öğrenci Sayfası İçin tıklayınız.
Gastronomi ve Mutfak Sanaltarı Bölümü'ne dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz. Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular
1. Uygulama dersleri için öğrenciden herhangi bir ek ücret alınıyor mu?
Uygulama dersleri için gereken ekipman ve malzemeleri üniversitemiz karşılamaktadır. Öğrenciden ek bir ücret alınmamaktadır.
2. Uygulama dersleri için herkesin özel bıçağı oluyor mu?
Mutfaklarımızda her uygulama dersi için gereken çeşitlilikte bıçak bulunmaktadır. Size ait özel bir şef bıçağı olmasını istiyorsanız bıçağınızı kendiniz temin edip yanınızda getirebilirsiniz.
3. Üniversite şef ceketi ve önlüğü yaptırıyor mu?
Birinci sınıfta isteyen tüm öğrencilere şef ceketleri(isminin yazdığı) ücreti karşılığında toplu şeklide yaptırılmaktadır.
4. Uygulama dersleri için yeterli mutfak mevcut mu?
Üniversitemizde farklı yerleşkelerde toplamda 4 adet mutfak bulunmaktadır. Mutfak kapasitelerine göre dersler uygun mutfaklarda işlenmektedir.