İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gastronorm mutfak laboratuvarında Erasmuslu öğrencileri ağırladı.
Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği kapsamında Azerbaycan, Romanya ve Fransa gibi farklı ülkelerden İGÜ’yü tercih eden öğrencilere, Türk mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla 14 Ekim 2024 tarihinde Gastronorm Mutfak Laboratuvarında bir workshop düzenlendi. Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak’ın GSY321 kodlu Türk Mutfağı Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleşen bu workshopta, Erasmus+ öğrencileri bölüm öğrencilerinin yer aldığı her bir istasyona dağılarak çeşitli tarifleri uygulama fırsatı buldular. Türk mutfağına ait Salihli odun köftesi ve tahin soslu bal kabağı tatlısı reçetelerinin uygulanmasının ardından tadım kısmına geçildi. Bu aşamada öğrencilere, yemek tadımı yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı. Etkinlikte Öğr. Gör. Kemal Şahanlık ve mutfak teknikeri Didar Başgöze ise tariflerin uygulanmasınaa ve öğrenciler arası etkileşime yardımcı oldular.
İGÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen bu etkinlik, kültürlerarası etkileşime ve Türk mutfak kültürünün tanıtılmasına katkı sağladı.