Gelecekteki kariyer hedeflerinin şekillenmesine yardımcı olması amacıyla gerçekleştirilen İGÜ Lise Yaz Akademisi’nde öğrenciler, dişin basit anatomisini tanıma, hamur hazırlama ve sunum tekniklerini öğrenme, robotik ve programlama konusunda eğitim görme, bir reklam filminin tasarım ve uygulama süresini deneyimleyerek bilgi edinme, siber güvenlik temel konularına ilişkin farkındalık kazanma, bir hava aracının tasarım aşamaları hakkında bilgi sahibi olma fırsatı elde ettiler. Gastronomi Makarna Atölyesinde; öğrencilerin temel gıdalardan olan unun örnek bir yemeğe dönüşümündeki tüm aşamalarını, tekniklerini ve mutfak ekipmanlarının kullanımını uygulayarak öğrenmeleri amaçlanmıştır.
347 öğrencinin kayıt olduğu İGÜ 2023 Lise Yaz Akademisi kapsamında bölümümüz farklı liselerden gelen öğrencilere yönelik Makarna Atölyesi gerçekleştirdi. B Blok Gastronorm Mutfağı'nda gerçekleştirilen atölye kapsamında, makarnanın tarihçesi, makarna hamurunda kullanılan gıdalar ve gıda bileşenleri, hamur hazırlama, hamur kesme ve şekil verme teknikleri, makarna pişirme ve sunum teknikleri konuları işlenmiştir. Üniversite ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri hakkında genel bilgi vererek öğrencileri karşılayan Bölüm Başkanımız
Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu'nun ardından atölye hakkında teorik bilgilere yönelik sunum gerçekleştirildi. Gerçekleştirdiği sunumun ardından
Arş. Gör. Gizem Hülağa Kaderoğlu öğrencilerin sorularını cevapladı. Atölyenin uygulama kısmını yürüten
Öğr. Gör. Kemal Şahanlık, malzemelerle hamur oluşturma etabından makarna pişirme ve sunma aşamalarına kadar öğrencilerle tek tek ilgilenerek atölye sonlandırıldı.