Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) Bölümü öğrencileri katmer yapımını ustasından öğrendiler.
Katmerci Zekeriya Usta işletme sahibi Sn. Mehmet Nuri Özsimitçi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü müfredatında yer alan GAS120 kodlu Basic Culinary Techniques II dersine konuk oldu. İlgili dersin öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Uçuk tarafından organize edilen etkinlik, 29 Nisan 2024 tarihinde G Blok Mutfak Laboratuvarı'nda gerçekleştirildi.
Sayın Özsimitçi, Antep'ten getirdiği özel malzemelerle çırağına katmer hamurunu açtırdı ve bu süreçte hem katmerin hem de işletmenin tarihçesini aktardı. Teorik bilgilerin ardından katmer yapılış tekniği uygulamalı olarak gösterildi ve yapımındaki püf noktalar paylaşıldı. Örnek katmer uygulamasının ardından öğrencilerden bireysel olarak hamur açmaları istendi. Her öğrenci kendi katmerini hazırladı ve daha sonrasında tadım kısmına geçildi.
Etkinlik sonunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri Koordinatörü ve Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Egeli, katılımcıya teşekkür ederek plaketini takdim etti. Bu etkinlik, öğrencilere pratik deneyimler kazandırmanın yanı sıra geleneksel Türk Mutfağı'nın zenginliklerini de keşfetme fırsatı sundu.