Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Mezopotamya Mutfağı'na Yolculuk!


Lezzetin Peşinde: Kadim Mutfak-Mezopotamya Söyleşisi Gerçekleştirildi!


Bölümümüzde seri olarak devam edecek "Lezzetin Peşinde" etkinliklerinin ilki gerçekleştirildi. 5 Mayıs 2024 tarihinde A Blok Konferans Salonu'nda 7Mila Restoranının kurucu şeflerinden biri olan Selen Mağzalcıoğlu’nunu ağırladık. Gerçekleştirilen etkinlikte Sayın Mağzalcıoğlu, Mezopotamya Mutfağı'nın kadim lezzetlerine dair öğrencileri tarihi bir yolculuğa çıkardı ve bu süreçte hem Mezopotamya mutfağının hem de 7Mila Restoranının tarihçesini aktardı. Ayrıca Mezopotamya Mutfağı'nın tarihi, mutfağa özgü ekipman ve malzemeler, mutfağın diğer mutfaklarla olan kesişimi ve günümüze getirdiği mutfak alışkanları üzerine fikirlerini öğrencilerimizle paylaştı. Genel bilgilendirmelerin ardından Mezopotamya Mutfağı'nın önemli yemeklerine modern dokunuşlarla nasıl değişiklikler kazandırdıklarını,  restoran menüsü üzerinden öğrencilere aktardı. Sayın Mağzalcıoğlu aktardığı bilgilere ek olarak bölüm öğrencilerine işletmelerinde sundukları staj imkanlarından da bahsetti. Söyleşinin ardından soru cevap kısmına geçildi. Etkinlik sonunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu, katılımcıya teşekkür ederek plaketini takdim etti.