Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm Haftası'nda "Gastronominin Turizme Etkisi" Söyleşisi

Türkiye’de her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası'nda bu sene "Keşfetmenin Tam Zamanı" temasıyla etkinlikler gerçekleştirilecek.

Bu sene "Keşfetmenin Tam Zamanı" temalı Turizm Haftası 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmaktadırÜlke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan “Turizm Haftası” kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da hafta boyunca çok sayıda etkinlik planlandı. Etkinler, 15 Nisan Cumartesi günü sektör temsilcilerinin Dolapdere’deki Sheraton İstanbul City Center Otelinde açılış buluşması ile başladı. 15 Nisan Cumartesi ve 16 Nisan Pazar günü turizm konusunda sosyal medya fenomenleri ile İBB Miras tarafından restore edilerek İstanbul’a kazandırılan mekânlar gezilecek.

• 16 Nisan Pazar günü 'Turizmde Sürdürülebilirlik' konulu söyleşi Saat: 14.00-16.00 arasında Sultanahmet’te yer alan Taş Mektep’te gerçekleşecek.

• 17 Nisan Pazartesi Turizm Şube Müdürlüğünce desteklenerek FOTON Fotoğraf Organizasyonları Derneği tarafından düzenlenen Sevgilim İstanbul temalı fotoğraf yarışmasının ödül töreni Sultanahmet’te bulunan Taş Mektep’te yapılacak.

• 18 Nisan Salı ve 19 Nisan Çarşamba günleri etkinlikler Garibaldi Sahnesinde düzenlenecek bir dizi söyleşi ile devam edecek.

• 19 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te Sultanahmet’teki Turşucuzade Konağı önünde folklor gösterisi düzenlenecek.

• 19 Nisan Çarşamba akşamı saat: 20.30’da Müze Gazhane’de Ezginin Günlüğü konseri gerçekleşecek.

• 20 Nisan Perşembe günü saat 12.00’de Sultanahmet Meydanı'nda Mehteran gösterisi yapılacak.

• 20 Nisan Perşembe akşamı, İstanbul’daki farklı dinlerin temsilcileri ile birlikte iftar açılacak.

• 20 Nisan Perşembe akşamı saat: 20.30’da Müze Gazhane’de Yerin Altında'da ön grup Asperger ve Rus Müzik Grubu Messer Chups’un konseri olacak.

• 21 Nisan Cuma günü Sultanahmet Meydanı'nda ve Yerebatan Sarnıcı önünde turistlerle bayramlaşılacak.

Turizm Haftası söyleşi programı

18 Nisan Salı / Saat: 14.00

Sinema ve Televizyon Projelerinin ŞehirTurizmine Etkisi

Konuşmacılar:

Biket İlhan (Yönetmen – Yapımcı – Film Yönetmenleri Derneği Başkanı)

Alin Taşçıyan (Film Eleştirmeni – FIPRESCI Genel Sekreter Yardımcısı)

Baran Seyhan (Yapımcı – Yönetmen, Sarmaşık Sanatlar)

Emre Oskay (Yapımcı, SKY Film)

Nastaran ESMAEILZADEH (Aktris)

18 Nisan Salı / Saat: 15.15

GastronomininTurizme Etkisi

Konuşmacılar: