İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Dünya Mutfağı Uygulamaları dersi kapsamında öğrencileri Uzak Doğu mutfağı ile buluşturdu. Etkinlik, 7 Nisan 2025 tarihinde G Blok Uygulama Mutfağı'nda, Ekol Food iş birliğiyle gerçekleştirildi. Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak’ın düzenlediği etkinliğe, alanında deneyimli şefler Eneş İşcan ve Okan Kadir Celep katılım sağladı. Sabah 09.00 ile 13.30 saatleri arasında düzenlenen etkinliğe 45 öğrenci katılım sağladı. Atölye çalışmasında öğrenciler, Uzak Doğu mutfağına özgü temel sosları tanıma, bu sosların yemeklerdeki rolünü kavrama ve bölgeye ait orijinal yemek tariflerini uygulama fırsatı buldu. Uygulamalı etkinlik boyunca öğrenciler, farklı kültürlerin yemek pişirme tekniklerini deneyimleme, profesyonel şeflerden pratik bilgiler ve ipuçları alma, reçete takibi, mutfak disiplini ve ekip çalışması konularında da kendilerini geliştirme imkânı elde etti.
Bu uygulamalı eğitim, öğrencilerin farklı gastronomi kültürlerine dair bilgi ve becerilerini artırmalarına önemli katkı sağlamıştır.