Yeni eğitim-öğretimi yılının ilk haftasında üniversite hayatlarına yeni başlayan öğrencilerin adaptasyonunu kolaylaştırmak adına bölüm başkanlığınca oryantasyon eğitimi düzenlendi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarihçesi, akademik kadrosu ve müfredatı hakkında ve yaz stajı, çap-yandal, Erasmus+ imkanları, üniversite akademik takvimi, kampüs alanları, öğrenci kulüpleri hakkında detaylı bilgilendirme bölüm başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu tarafından yapıldı. Ders devam koşulları, sınavlarda ve uygulama alanları olan mutfaklarda uyulması gereken kuralların da öğrencilere aktarılmasının ardından bölüm akademik kadrosunda yer alan akademisyenler kısaca kendilerini tanıttı. Tanışma sonrasında öğrenciler, oylama ile sınıf temsilcilerini seçtiler.